Троянда Карпат


№ HUSKROUA/1001/041

Програми ЄІСП ТКС Угорщина-Словаччина- Румунія-Україна 2007-2013

Цільовою територією в Україні є Закарпатська область, в Словаччині - Кошицький самоврядний край.

Цільова група:
1. студенти і викладачі Свалявського технічного коледжу
2. виробники вина Закарпатської області і Кошицького самоврядного краю
3. споживачі натурального вина (населення цільових регіонів)

Партнери проекту:
Бенефіціар - Асоціація студентів-економістів Закарпаття
Партнер 1 – Громадська організація “Ініціатива регіонального розвитку та транскордонного співробітництва», Україна
Партнер 2 – Середня спеціалізована школа Коменскего 12 Требішов, Словаччина

Загальна ціль проекту – підвищення рівня розвитку виноградарства і виноробства в Закарпатській області і Кошицькому самоврядному краї.

Ця ціль буде досягнута шляхом досягнення трьох конкретних цілей:
1. Збільшення кількості якісного виноградного матеріалу місцевого походження
2. Підготовка кваліфікованих виноградарів та виноробів у намічених регіонах
3. Зростання культури споживання населенням якісного натурального вина.

Загальна тривалість проекту
— 24 місяці.

Заходи проекту умовно можна розділити на наступні робочі блоки:

1.1 Садіння винограду європейських сортів.
1.2 Обмін досвідом виноградарів і виноробів
2.1 Закупівля та застосування виноробного та виноградарського обладнання
3.1 Проведення інформаційної кампанії
4. Управління проектом

В рамках даних блоків буде реалізовано: підписання 1 договору про партнерство, що встановлюють постійні транскордонні зв’язки; закладено 1 дослідну ділянку для викладачів та студентів Свалявського технологічного коледжу; оновлено лабораторне обладнання та засоби для навчального обробітку винограду в Свалявському технологічному коледжі; закуплено обладнання для вирощування та виробництва вина; проведено 1 міжнародну конференцію, 2 міжнародні семінари натериторії України, 4 міжнародні тренінги для студентів коледжу в Україні та Словаччині, 20 практичних занять; розроблено календар винороба; здійснено 3 публікації.

Очікувані результати проекту:

1. Поліпшення структури виноградників щодо віку і сортів винограду.
2. Використання сучасних технологій для вирощування винограду.
3. Поліпшення стану розвитку освітніх установ, які готують кваліфікованих виноробів і виноградарів.
4. Підвищення рівня сприяння продажу власної продукції малих виробників вина.